Vantaanjoki – Tutkimusmatkailijan opas vie retkelle vanhalle kulttuurireitille

Lähtisitkö tutustumaan vanhaan kestikievariin Kuninkaantien varressa vai seikkailemaan Pahnakallion graniittiluolaan? Kiinnostuisitko enemmän kalastuksesta Nukarin taimenkoskella vai eväsretkestä Katrinebergin kartanolla? Vantaanjoen varsi tarjoaa 100 kilometriä mahdollisuuksia ulkoiluun, seikkailuun ja harrastamiseen!

Vantaanjoen varsi rantateineen on vanha kulttuurireitti. Joki virtaa kuuden kunnan läpi, kuohuu yli 40 koskessa ja laskee lopulta Vanhankaupunginlahteen Helsingissä. Hanna Apajalahden uutuuskirja Vantaanjoki – Tutkimusmatkailijan opas kutsuu virkistäytymään ainutlaatuisen joen varsilla kävellen, pyöräillen, meloen tai lumisena talvena hiihtäen.

Jokivarren sopivanpituisiin päiväretkiin jakava opas vinkkaa Vantaanjoen parhaat lintubongaus- ja kalannarrauspaikat, hienoimmat kosket ja uimarannat, kauneimmat lehdot ja luontopolut sekä matkan varrelle osuvat kahvilat ja piknikpöydät. Samalla tutustutaan seudun kiinnostavaan historiaan.

Tutkimusmatka Vantaanjoella tarjoaa paljon uutta löydettävää myös niille, jotka jo luulivat tuntevansa kaikki pääkaupunkiseudun ulkoilureitit. Uusi opaskirja tarjoaa runsaasti viikonlopputekemistä vanhan joen varrella niin kesällä kuin talvella.

Hanna Apajalahti on Vantaalla syntynyt ja Helsingissä asuva matkailija ja vapaa kirjoittaja. Koulutukseltaan hän on journalisti ja kulttuurintutkija. Hän on julkaissut aikaisemmin lapinkävijän kulttuurioppaan, jonka uudistettu versio Lappi pintaa syvemmältä (Into) ilmestyi keväällä 2021.

Hanna Apajalahti
Vantaanjoki – Tutkimusmatkailijan opas
ISBN 978-951-858-304-5
SKS Kirjat 2022

Tilaa kirja-aiheinen uutiskirjeemme >>