Meistä

Vuonna 1831 perustettu Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on ainutlaatuinen humanistisen osaamisen ja toiminnan verkosto. Se on myös Suomen vanhin kustantamo, jonka ensimmäinen kirja ilmestyi vuonna 1834. Historiansa aikana SKS on julkaissut mm. Elias Lönnrotin Kalevalan ja Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -romaanin.

SKS Kirjat on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran omistaman kustannusosakeyhtiön toiminimi. Olemme erikoistuneet laajalle yleisölle suunnattuun tietokirjallisuuteen, erityisesti historiaan, elämäkertoihin, asiaproosaan, kulttuuriin, kansanperinteeseen ja harrasteisiin. Etsimme jatkuvasti uutta julkaistavaa ja otamme mielellämme vastaan kirjaideoita ja käsikirjoituksia. Jos etsit kirjallesi kustantajaa, löydät lisätietoa Haluatko kirjailijaksi -sivulta.

Kirjojamme myyvät kaikki hyvinvarustetut kirjakaupat, ja koko valikoiman löydät helposti omasta verkkokaupastamme. Tervetuloa tutustumaan teoksiimme myös Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan kirjakauppa Tiedekirjaan.

Äänikirjamme ja e-kirjamme löytyvät useimmista niihin erikoistuneista palveluista, kuten Elisa Kirjasta, BookBeatista ja Storytelista.

Tietokirjallisuuden lisäksi kustannamme myös oppimateriaaleja. Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden Äly-oppimisympäristömme on palkittu Grand One -kilpailun parhaana verkkopalveluna.

Toimimme läheisessä yhteistyössä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiedekustantamon kanssa. SKS:n tiedekustantamo julkaisee vertaisarvioitua tiedekirjallisuutta kirjallisuuden, kulttuurien tutkimuksen, historian ja suomen kielen alalta avoimesti verkossa sekä painettuina kirjoina. Lisätietoa Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiedekustantamosta löydät täältä.