Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Retki suolle -valokuvanäyttely

1.11.202330.11.2023

Tervetuloa Teemu Saloriutan valokuvanäyttelyyn “Retki suolle” Pasilan kirjastoon!

Suomen pinta-alasta on ollut jopa kolmannes suota, mutta suot ole olleet yhtä arvostettuja luontokohteita kuin esimerkiksi järvet, metsät tai tunturit. Pikemminkin niihin liittyy paljon negatiivisia mielleyhtymiä, jopa inhoa ja pelkoa. Suot ovat kuitenkin upeita paikkoja ympäri vuoden, eikä niillä liikkuminen ole vaarallista. Suurilla luonnontilaisilla soilla voi Etelä-Suomessakin katsella hyvin villiä ja erämaista maisemaa, jossa ei näy mitään ihmisen rakentamaa. Soiden lumoa lisää tieto siitä, että maisema on ikiaikainen: se on säilynyt lähes samanlaisena jopa tuhansia vuosia.

Teemu Saloriutan upeat suokuvat ovat esillä Helsingissä Pasilan kirjaston ensimmäisen kerroksen S-pointissa 1.-30.11.2023. Näyttelyn avajaisia vietetään 1.11. klo 18. Avajaisissa Saloriutta pitää kuvaesityksen, opastaa soilla liikkumisen saloihin ja vinkkaa parhaita retkikohteita eri puolilta Suomea.

Osa näyttelyssä esillä olevista kuvista ihastuttaa myös Saloriutan ja Päivi Mattilan opaskirjassa Retki suolle (SKS Kirjat 2023). Kirjassa esitellään 37 retkikohteeksi soveltuvaa suota ja opastetaan kattavasti suoretkille kaikkina vuodenaikoina – myös pitkospuiden ulkopuolelle. Lue lisää kirjasta >>

Tiedot

Alkaa:
1.11.2023
Loppuu:
30.11.2023
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Pasilan kirjasto
Kellosilta 9
Helsinki, Suomi
+ Google Map