Prokrastinaatio eli aloittamisen vaikeus koskettaa lähes kaikkia – Psykologi Minna Miaon kirja tarjoaa ratkaisuja viheliäiseen vitkutteluun

Miksi lykkäämme asioita? Tuntuuko ahdistavalta, kun hommat eivät etene? Psykologi ja psyykkinen valmentaja Minna Miao tarjoaa Prokrastinaatio – Aloittamisen vaikeus ja miten se voitetaan -kirjassaan lohtua, tukea ja vinkkejä yhteen nykyajan vaikeimmista taidoista.

Lähes kaikki painiskelevat aloittamisen vaikeuden kanssa ainakin joskus elämänsä aikana. Asioiden lykkääminen eli prokrastinaatio aiheuttaa stressiä, ja sen taustalla voi olla esimerkiksi epäonnistumisen pelkoa tai täydellisyyden tavoittelua.

Psykologi Minna Miaon käytännöllinen ja kannustava uutuuskirja Prokrastinaatio tarjoaa vinkkejä ja ratkaisuja aloittamisen vaikeuden voittamiseen ja parempaan ajankäyttöön. Kirja auttaa myös ymmärtämään prokrastinaation syitä ja seurauksia.

– Vaikka prokrastinaatioon sisältyykin usein ristiriita tavoitteiden, arvojen ja toiminnan välillä, prokrastinaatio ei johdu laiskuudesta tai huonosta moraalista. Usein aloittamista lykkäävä vain suuntaa ahkeruutensa kaikkeen muuhun paitsi tärkeiden tehtävien aloittamiseen, Miao sanoo.

Kirjan työkalut auttavat:

• Erottamaan tärkeät asiat kiireellisistä
• Ymmärtämään omaa suhdettasi aikaan
• Vähentämään syyllisyyttä, itsekritiikkiä ja häpeää
• Tunnistamaan, milloin on oikea hetki aloittaa
• Aloittamaan – uudelleen ja uudelleen!

PsM Minna Miao on psykologi, psyykkinen valmentaja ja kirjailija. Hän on perehtynyt erityisesti oppimiseen ja opiskeluhyvinvointiin.

Minna Miao
Prokrastinaatio – Aloittamisen vaikeus ja miten se voitetaan
ISBN 978-951-858-360-1
nidottu, 239 sivua
SKS Kirjat 2023

Tilaa teos verkkokaupastamme >>