Millaista on olla koira? -uutuuskirja tuo uutta tietoa ihmisen parhaasta ystävästä

Tiedätkö, mitä koiran hännänheilutuksen suunta merkitsee? Miten paljon puhetta lemmikki ymmärtää? Entä mitä koira kokee, kun se katsoo omistajaansa silmiin? Kun ymmärrämme, mistä koiran käyttäytyminen kumpuaa, voimme paremmin tarjota sille hyvän elämän.

Helena Telkänrannan uutuuskirja Millaista on olla koira? vie lukijan matkalle ajantasaiseen tieteelliseen tietoon koirien kokemusmaailmasta ja koirien käyttäytymiseen vaikuttavista syistä. Teos tarjoaa paljon kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa koirista niin uusille kuin kokeneille lemmikinomistajille. Ymmärtämällä paremmin koiran lajityypillisiä tarpeita on mahdollista rakentaa omaan eläinkaveriin entistä syvempi ja molemmille iloa tuottava suhde.

“Tiede saa tutuistakin eläimistä edelleen selville uusia ja yllättäviä asioita. Kirjaan on koottu tuoretta tutkimustietoa, joka auttaa ymmärtämään koiran kokemusmaailmaa, onnistumaan entistä paremmin koiran koulutuksessa ja syventämään omistajan ja koiran suhdetta.”

Helena Telkänranta

Tuorein tutkimustieto myös murtaa monia myyttejä eläinten käyttäytymisestä. Kuononpään nuolaisu ei aina liitykään ruokaan, ja hännänheilutus voi olla myös merkki hermostuneisuudesta.

Jokaista koiraihmistä puhutteleva kirja tekee yhteiselosta ihmisen parhaan ystävän kanssa entistä antoisampaa. Helppotajuisuutensa ja rikkaan tietosisältönsä ansiosta kirjalla on annettavaa niin vasta-alkajalle, kokeneelle koiraihmiselle kuin kenelle tahansa eläimistä kiinnostuneelle.

Tämän kirjan koirasi haluaisi sinun lukevan.

Helena Telkänranta on eläinten käyttäytymistieteen tohtori ja palkittu tietokirjailija. Hän on aikaisemmin julkaissut teokset Millaista on olla eläin? (SKS 2015) ja sen jatko-osa Eläin ja ihminen – mikä meitä yhdistää? (SKS 2016). Nykyään Telkänranta johtaa perustamaansa tutkimus- ja tiedeviestintäyritystä nimeltä Arador Innovations. Aiemmin hän on työskennellyt tutkijana Helsingin yliopistossa ja Bristolin yliopistossa Britanniassa. 

Tammikuussa 2023 ilmestyvät myös teokset Millaista on olla kissa? ja Millaista on olla lemmikki?

Helena Telkänranta
Millaista on olla koira?
ISBN 978-952-222-689-1
SKS Kirjat 2023