Tutustu kevään 2023 uutuuskirjoihimme

Keväällä 2023 julkaisemme muun muassa palkitun eläintutkija Helena Telkänrannan odotetut oppaat lemmikinomistajalle, Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin elämäntyön kokoavan valokuvakirjan nenetseistä, Suomen päästä päähän kävelleen lääkäri Jarmo Karpakan terveysoppaan 50+ miehille sekä viittomakielisten uutisten ankkuri Thomas Sandholmin elämäkerran. Tervetuloa tutustumaan uutuuksiimme!

Kirjoja, jotka lemmikkisi toivoisivat sinun lukevan

Miten syvää kiintymystä koira voi tuntea? Mitä gerbiilin rummutus merkitsee? Onko kissan hassu ilme sittenkin kipua? Palkittu tutkija ja tietokirjailija Helena Telkänranta oikaisee ja kumoaa lemmikkeihin liittyviä myyttejä odotetuissa kirjoissaan Millaista on olla kissa?Millaista on olla koira? ja Millaista on olla lemmikki? Uusimpaan tutkimustietoon pohjaavat eläinkirjat opastavat, kuinka taata lemmikille hyvä elämä.

Mitä tapahtuu, kun mies ikääntyy?

Kun liikuntalääketieteen erikoislääkäri Jarmo Karpakka kesällä 2020 jäi eläkkeelle, hän halusi nostaa esiin suomalaisten yli 50-vuotiaiden miesten terveysongelmat ja niiden ennaltaehkäisyn keinot. THL:n hyvinvointiraportin mukaan työ- ja eläkeikäisistä miehistä vain noin puolet arvioi elämänlaatunsa hyväksi. Ensin Karpakka käveli Suomen päästä päähän, sitten syntyi kirja. Eläköön mies! tarjoaa vertaistukea ja vinkkejä hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle miehelle. Kokeneen lääkärin teos huomioi elämän peruspilarit unesta ravintoon ja liikuntaan henkistä jaksamista unohtamatta. Kirja ilmestyy tammikuussa 2023.

Viittomakielisten uutisten ankkuri Thomas Sandholmin elämäkerta

Thomas Sandholm syntyi kuurojen vanhempien esikoisena aikana, jolloin kuurojen avioliitot johtivat usein pakkosterilointiin. Nykyisin sadat tuhannet suomalaiset näkevät hänet päivittäin viittomakielisten uutisten ankkurina. Sami Kosken kirjoittama elämäkerta kertoo Sandholmin ainutlaatuisen tarinan. Teos on samalla kertomus kuurosta sukupolvesta, joka vältteli viittomista kadulla, ettei joutuisi pilkan kohteeksi. Se on tarina sukupolvesta, josta osa ei ole saanut edes syntyä. Elämäkerta ilmestyy kansallisena viittomakielen päivänä 12.2.2023.

Anastasia Lapsuin ja Markku Lehmuskallion elämäntyön perintö

Nenetsit ovat Siperiassa asuva uralilaiseen kieliryhmään kuuluva pohjoinen alkuperäiskansa, jonka perinteinen elämäntapa on nopeasti katoamassa. Anastasia Lapsuin, Markku LehmuskallionPekka Lehmuskallion ja Kirsikka Moringin Jäähyväiset tundralle tallentaa nenetsien katoavaa elämäntapaa poronhoidon ja nomadikulttuurin viimeisellä reunalla. Teos julkistetaan DocPoint-festivaalin yhteydessä elokuvateatteri Orionissa 1.2.2023 klo 17. Tilaisuudessa nähdään Markku Lehmuskallion elokuva Poron hahmossa pitkin taivaankaarta.

Uusi opaskirja kannustaa kevätretkelle suolle

Suoluonto on ainutlaatuinen retkikohde. Päivi Mattilan ja Teemu Saloriutan opaskirjassa retkeillään suolla jokaisena vuodenaikana kesän kukkaloistosta kaamoksen tunnelmalliseen hämärään. Teos esittelee 25 suokohdetta eri puolelta maata Lapin ikiroutaisista palsasoista etelän pitkospuiden reunustamiin koko perheen retkikohteisiin. Kirja ilmestyy maaliskuussa 2023.


Paasikiven pitkä linja ja Suomen ulkopolitiikan suunta

Politiikan tutkija Osmo Apusen viimeiseksi jäänyt teos Paasikiven pitkä linja kertoo, kuinka J. K. Paasikiven ulkopoliittinen oppi syntyi ja vakiintui hallitsemaan kylmän sodan vuosien ulkopoliittista keskustelua Suomessa. Mittava teos Paasikiven ulkopolitiikasta kiristyneiden suurvaltasuhteiden maailmassa on erityisen ajankohtainen nyt, kun Suomi jälleen hakee suuntaansa kansainvälisessä politiikassa.

Suomalaiset säveltäjänaiset, joista emme ole kuulleet

Toisin kuin yleensä luullaan, Suomen musiikin historiassa on runsaasti säveltäviä naisia. Miksi emme ole kuulleet heistä? Susanna Välimäen ja Nuppu Koiviston teos Sävelten tyttäret esittelee 127 historiallista suomalaista säveltäjänaista, joista suurinta osaa ei ole koskaan aiemmin huomioitu musiikin historiankirjoituksessa. Teos ilmestyy toukokuussa 2023 SKS:n tiedekustantamon julkaisemana.

Historiaa ja politiikkaa

Keväällä 2023 ilmestyvät myös Henri Juvan elämäkerta, seurapiirikaunotar Sylvia Borgströmin unohtuneet muistelmat Muistojeni kynttilöitä, seksitautien historiaa Suomessa luotaava Lähti kuin kuppa Töölöstä, juhlapainos Martti Haavion klassikosta Suomalaisen muinaisrunouden maailma, rajaseututyön historia Lähemmäksi muuta Suomea sekä 80 vuotta täyttävän Karjalan Liiton historiikki.

Tutustu 2023 talven ja kevään uutuuksiin verkkokaupassamme >>

Jos haluat lisää tietoa kirjoistamme, tilaa uutiskirjeemme >>