Äidinkielen puuhakirja aikuisille viilaa jälleen pilkkua pilke silmäkulmassa

Äimän käki palaa uusien hauskojen kielipulmien kanssa! Uutuuskirja Äimän käkenä 2, humoristinen äidinkielen puuhakirja aikuisille, innostaa nauttimaan kielestä ja kohentamaan samalla kirjoitustaitoa.

Kuinka välimerkkien välinpitämätön käyttö tai käyttämättömyys hankaloittaa viestintää? Miten päästä pälkähästä, kun tekstin sanoma tuntuu jäävän hämärän peittoon? Mitkä asiat vaikuttavat viestin selkeyteen?

Äidinkielenopettajat Suvi Kaipainen ja Annamari Saure kirjoittivat kaikille kielestä kiinnostuneille suunnatun puuhakirjan, jossa kielen hupsut kömmähdykset ja ilmiöt kääntyvät humoristisiksi tehtäviksi, joiden tekeminen ei tunnu laiskanläksyltä. Kirjan on kuvittanut Emmi Kyytsönen.

Tässä Äimän käen jatko-osassa tarkastelemme kielen ilmiöitä tekstien rakentajina. Esittelemme malleja hyvästä viestinnästä. Toisaalta annamme esimerkkejä myös epäonnistuvista ja tahattoman hassuista teksteistä. Pyrimme esittämään vaikeatkin asiat mahdollisimman helposti ja nopeasti havaittavaksi. Punaisena lankana on ilo kielestä.

Kirjaan kootut tehtävät keskittyvät sellaisiin kielen ilmiöihin, jotka tuottavat usein ongelmia. Kirjoitusvirhe ei ole maailmanloppu, mutta ei ole samantekevää, miten asioita ilmaisee.

Äimän käkenä 2 on jatko-osa Äimän käkenä -puuhakirjalle, joka oli yksi vuoden 2021 myydyimmistä täytettävistä kirjoista. Suositun sarjan ensimmäinen osa keskittyi sanoihin ja niiden merkityksiin.

Suvi Kaipainen ja Annamari Saure
Äimän käkenä 2 – Äidinkielen puuhakirja aikuisille
ISBN 978-951-858-359-5
SKS Kirjat 2022

Tilaa SKS Kirjat -kustantamon uutiskirje >>