Vaellusvarusteet on perusteellinen varusteopas luonnossa liikkujalle

Mitä pakata mukaan lyhyemmälle retkelle tai pidemmälle vaellukselle? Kuinka valita oikeanlaiset kengät ja miten varustautua metsässä yöpymiseen?

Ossi Määtän perusteellinen varusteopas kertoo, mitä kaikkea lyhyelle tai pidemmälle vaellukselle kannattaa ottaa mukaan. Kirja käy läpi kaikki retkeilijän ja vaeltajan eri olosuhteissa tarvitsemat vaatteet ja välineet sekä opastaa myös niiden käytössä ja huollossa. Kirja kattaa vaellusvarusteet laajasti ja seikkaperäisesti retkikeittimistä riippumattoihin ja leijahiihdosta liukulumikenkiin.

Vaellusvarusteet-opas lähtee liikkeelle perusasioista, ja antaa hyviä vinkkejä niin oikeanlaisen rinkan kuin sopivien vaelluskenkien valintaan. Retkellä yöpymisen ja vaelluksen ruokahuollon lisäksi kirjassa käydään läpi mm. erilaisia työkaluja, suunnistusvälineitä ja ensiaputarvikkeita. Kokonaan oma luku on varattu talvisessa luonnossa liikkumiselle.

Kun vaellusvarusteet ovat kunnossa, voi luontoseikkailusta nauttia täysin rinnoin kaikkina vuodenaikoina – myös perheen pienimpien vaeltajien kanssa.

Ossi Määttä on retkeilytoimittaja ja -kirjailija. Hän kirjoittaa suosittua Kevyesti kairassa -vaellusblogia ja on Retki-lehden vakituinen avustaja. Ossilla on kokemusta pitkistä vaelluksista Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja kauempanakin. Koulutukseltaan hän on erä- ja luonto-opas sekä diplomi-insinööri.

Vapaa-ajallaan Ossi viihtyy myös kiipeilyn parissa kalliolla, jäällä ja vuorilla. Hänen edellinen kirjansa Kevytretkeilijän opas (SKS 2020) neuvoo, miten varustaudut retkelle ja vaeltamaan mahdollisimman kevyin kantamuksin.

Ossi Määttä
Vaellusvarusteet
ISBN 978-951-858-241-3
SKS Kirjat 2022

Tilaa kirja-aiheinen uutiskirjeemme >>