Uutuuskirja Aavetaloja ja ihmiskohtaloita vie matkalle kotimaan kummituskohteisiin

Aavetaloja

Historioitsija Mauri Karvosen uutuuskirja Aavetaloja ja ihmiskohtaloita – Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle esittelee tositapahtumiin perustuvia kummitustarinoita Aulangolla menehtyneestä filmitähdestä Fiskarsin ruukkikylää piinaavaan patruunaan ja Suomenlinnan kummituskeskittymään.

Idyllinen Fiskarsin ruukkikylä kätkee taakseen synkkää historiaa: selittämättömät kuolemantapaukset eivät jätä asukkaita rauhaan vieläkään. Yhtenä Helsingin suosituimpana turistikohteena tunnetussa Suomenlinnassa on varsinainen kummituskeskittymä hymyilevästä haamusta kuristajakummitukseen. Entä kuka tapaturmaisesti menehtynyt filmitähti palaa toistuvasti kuolinpaikalleen Aulangolle? Uutuuskirjassaan Aavetaloja ja ihmiskohtaloita – Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle historioitsija Mauri Karvonen kertoo hotellien, teattereiden ja muiden tunnettujen rakennusten ja niiden asukkaiden tarinat.

Kummitustarinoita ja historiaa

Karvonen ei tyydy kertomaan pelkkiä kummitustarinoita: hän esittelee tapahtumapaikkojen ja rakennusten historiaa, mikä selventää sukupolvesta toiseen kerrottuja tarinoita ja tarinankerronnan syitä. ”Kirjani peilaa kansanperinnettä ja aavetarinoita oikeaan historiaan. Se ei siis ole pelkkä kummituskirja vaan paljon muuta. Pyrin vastamaan kysymykseen miksi: Miksi henkilöstä kerrotaan tiettyä tarinaa? Miksi hän edelleen kummittelee? Miksi juuri tästä kohteesta kerrotaan kummitustarinoita?”, Karvonen sanoo. Kirjaan kerättyjen tarinoiden keskiössä ovat todelliset ihmiset.

FM Mauri Karvonen on Suomen kummituskohteiden historiaan erikoistunut historian ja rajatiedon tutkija, tietokirjailija ja suosittu luennoitsija. Vuodesta 2019 hän on myös käsikirjoittanut Suplan podcast-sarjaa Aavetaloja ja ihmiskohtaloita.

Tilaa teos >>

Haluatko sähköpostiisi tietoa uusista kirjoistamme? 
Tilaa verkkokaupan uutiskirje >>