Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tampereen Kirjafestarit

3.12.20224.12.2022

SKS on mukana Tampereen Kirjafestareilla kirjakauppa Tiedekirjan osastolla 1.50! Tervetuloa viettämään jouluista viikonloppua Tampere-talolle mielenkiintoisen ohjelman ja edullisten kirjaostosten parissa.

Tampereen Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, sanataidetta ja lausuntaa, faktaa ja fiktiota! Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kirjailijahaastattelua, paneeleita, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa.

Kirjafestareilta hankit kätevästi vaikka koko suvun joululahjakirjat, ja messulöytöjen lomassa voit levähtää ja nautiskella kirjaviikonlopusta Viinimaailmassa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa.

SKS:n kirjailijat Tampereen Kirjafestareilla

Tervetuloa kuuntelemaan kiinnostavaa ohjelmaa Tampereen Kirjafestareilla! Kirjailijamme signeeraavat esiintymisten jälkeen teoksiaan kirjakauppa Tiedekirjan osastolla 1.50.

Lauantai 3.12.

Pasi Klemettinen: Kansanuskon yöpuoli
klo 11.00–11.30, Sorsapuistosali

Millaisia olentoja ovat karu ja kiira? Onko Suomessa ollut jättiläisiä ja lohikäärmeitä? Kuinka horkasta pääsee eroon? Perinteentutkija Pasi Klemettinen nostaa päivänvaloon suomalaisen perinteen ja kansanuskon pimentoon jääneet olennot demoneista hiisiin, manalaisiin ja muihin myyttisiin hahmoihin. Pasi Klemettistä haastattelee Mikko Toiviainen.

Henna Karppinen-Kummunmäki: Sydänsurujen historia
klo 13.00–13.30, Riffi

Miten ihmiset ennen meitä ovat kaivanneet rakkautta? Kuinka rakkauden takia on surtu ja kärsitty? Sydänsurujen historia -teoksen kirjoittanutta Henna Karppinen-Kummunmäkeä haastattelee kirjailija Anna Kortelainen.

Jyrki Korpua: Tolkien ja Kalevala
klo 13.30–14.00, Sorsapuistosali

J. R. R. Tolkien on aikamme tunnetuin fantasiakirjailija ja modernin fantasian isä. Hän oli haltioitunut Kalevalasta, opiskeli suomea ja hyödynsi kansalliseepoksemme tarinoita ja sanastoa omissa kirjoituksissaan. Minkälainen oli Kalevalan vaikutus Taru sormusten herrasta -fantasiaromaanin tarinoihin ja maailmaan? Jyrki Korpuaa haastattelee Mikko Toiviainen.

Sunnuntai 4.12.

Kalle Kallio: Ratajätkät
klo 17.00–17.30, Sorsapuistosali

Suomen rautateitä on ollut rakentamassa tuhansia työmaalta toiselle kulkevia ratajätkiä. Ratatyöt aloitettiin kesällä 1857, ja toiseen maailmansotaan mennessä rautatieverkko kattoi jo lähes koko maan. Miten rautatiet rakennettiin ja kuinka työmaat muuttuivat vuosikymmenten vaihtuessa? Millaisia olivat rautatienrakentajien kokemukset entisajan ratalinjoilla? Museonjohtaja Kalle Kalliota haastattelee professori Henrik Meinander.

Tiedot

Alkaa:
3.12.2022
Loppuu:
4.12.2022
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://kirjafestarit.fi/

Tapahtumapaikka

Tampere-talo
Yliopistonkatu 55
Tampere, 33100
+ Google Map