Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SKS & Taiteiden yö

17.8.2023 klo 17:0020:00

Tervetuloa mukaan Taiteiden yön ohjelmaan torstaina 17.8. Helsingin keskustassa!

SKS järjestää Taiteiden yön ohjelmaa sekä omissa tiloissaan Kruununhaassa että keskustan kirjakaupoissa. Tule ja ylläty!


Mysteerien mysteeri – hyllystä henkimaailmaan

Klo 17.30–19.00.
Hallituskatu 1

Taiteiden yönä SKS:ssa sukelletaan symbolien ja esoterian maailmoihin. Aiheesta alustavat SKS:n päärakennuksella symbolitutkija Liisa Väisänen, taidehistorioitsija ja uskontotieteilijä Nina Kokkinen sekä uskontotieteilijä Tiina Mahlamäki. SKS:n kirjastossa pääset tutustumaan näyttelyyn ”Mysteerien mysteeri – hyllystä henkimaailmaan”.

Ohjelma SKS:n juhlasalissa
17.30–18.00 Symbolitutkija Liisa Väisänen: Salaisten symbolien jäljillä
18.00–18.30 Taidehistorioitsija, uskontotieteilijä Nina Kokkinen: Välähdyksiä esoteerisuuteen Suomen taiteessa
18.30–19.00 Uskontotieteilijä Tiina Mahlamäki: Mikä uushenkisyydessä on uutta ja mikä vanhaa?
Ohjelma SKS:n arkistossa ja kirjastossa
17.00–19.30 SKS:n arkistossa pääset tutustumaan seuran kokoelmiin kuuluviin tietäjien taikaesineisiin ja SKS:n kirjastossa näyttelyyn ”Mysteerien mysteeri – hyllystä henkimaailmaan”.

Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista! Sisäänkäynti liikuntaesteisille on SKS:n Mariankadun puoleiselta ulko-ovelta soittamalla ovisummeria tai numeroon 040 534 8933.


Taiteiden yö Rosebud Sivullisessa

Klo 19.30
Kaisaniemenkatu 5

Kaipaatko elämääsi merkityksellisyyttä ja juurevuutta tai lähempää yhteyttä luontoon? Rituaalikirjan kirjoittanut Reetta Ranta kutsuu herättämään henkiin unohtuneita perinteitä ja aloittamaan uusia. Ranta vierailee Taiteiden yönä Rosebud Sivullisessa Helsingin Kaisaniemessä.


Taiteiden yö Glo Hotel Artissa

Klo 19
Lönnrotinkatu 29

Kuvataiteilija Tero Annanolli ja kirjailija Liisa Väisänen keskustelevat elämyksellisiin taidematkoihin liittyvistä suunnitelmistaan Taiteiden yönä Glo Hotel Artissa. Annanolli kertoo lisäksi taiteestaan ja Väisänen uudesta Salaiset symbolit -kirjastaan. Hotellissa on esillä Annanollin näyttely Linnan puutarhassa.


Kirjojen yö Akateemisessa Kirjakaupassa

Klo 20.00
Keskuskatu 1

Graal, ruusu ja risti. Millaisia merkityksiä symboleilla on kulttuurihistoriassa ja taiteessa? Liisa Väisänen kertoo aiheesta ja uudesta Salaiset symbolit -kirjastaan Akateemisen Kirjakaupan Taiteiden yössä. Lavalla on lisäksi paljon muutakin kiinnostavaa ohjelmaa.


Taiteiden yön tarjouksia kirjakauppa Tiedekirjassa

Klo 10.30–19.00.
Snellmaninkatu 13

Tule Taiteiden yön kirjaostoksille kirjakauppa Tiedekirjan myymälään Helsingin Kruununhakaan! Tarjoamme Taiteiden yönä kaikista 20 % alennuksen kaikista SKS:n kirjoista, myös jo ilmestyneistä alkusyksyn uutuuksista.

Tiedot

Päivämäärä:
17.8.2023
Aika:
17:00 – 20:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Helsinki