Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Alkemian historian julkkarit Rosebud Sivullisessa Helsingissä

11.8.2023 klo 17:3018:30

Tervetuloa juhlimaan Sara Norjan uutta Alkemian historia -teosta Rosebud Sivulliseen! Kirjailijaa haastattelee Rinna Saramäki.

Alkemia oli yksi varhaisimmista kokeellisista tieteenaloista, jonka avulla pyrittiin valmistamaan niin kultaa kuin ihmiselämää pidentäviä eliksiirejä. Kukoistuskaudellaan 1100–1600-luvuilla alkemia otettiin Euroopassa hyvin vakavasti, ja lukuisat hallitsijat palkkasivat kilvan alkemisteja hoviensa laboratorioihin. Sara Norjan uunituore teos vie lukijan kiehtovalle matkalle länsimaisen alkemian historiaan Egyptin Aleksandriasta Rudolf II:n Prahaan, Isaac Newtonin laboratorioon ja August Strindbergin ateljeehen.

FT Sara Norja on kirjailija ja alkemian historiaan erikoistunut filologi. Väitöskirjassaan hän tutki varhaisia englanninkielisiä alkemistisia käsikirjoitustekstejä ja toi kaikkien ulottuville arkistoihin hautautuneen keskiaikaisen The Mirror of Alchemy -teoksen, eräänlaisen alkemian alkeisoppaan. Sara on syntynyt Englannissa, mutta asunut suurimman osan elämästään Helsingissä. Kaksikielisyys värittää hänen elämäänsä ja kirjallista tuotantoaan. Sara kirjoittaa fiktiota ja runoutta sekä englanniksi että suomeksi. Nyt ilmestynyt Alkemian historia on hänen esikoistietokirjansa.

Alkemian historian julkkareita vietetään perjantaina 11.8.Rosebud Sivullisessa Helsingin Kaisaniemessä. Tervetuloa mukaan tutustumaan aiheeseen ja tapaamaan kirjailijaa!

Tapahtumaa voi seurata myös Rosebud Sivullisen YouTube-kanavalta.

Tiedot

Päivämäärä:
11.8.2023
Aika:
17:30 – 18:30
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Rosebud Sivullinen
Kaisaniemenkatu 5
Helsinki, 00100
+ Google Map