Suomen suvun pakanallinen jumalanpalvelus uudelleen saataville kauniina juhlapainoksena

Suomalaisen kansanuskon klassikkosarjamme täydentyy!

SKS Kirjat -kustantamon julkaisema kansanuskon klassikoiden sarja täydentyy Julius Krohnin vuonna 1894 ilmestyneellä teoksella teoksella suomensukuisten kansojen uskonnollisista menoista. Teos ilmestyi alun perin vuonna 1894 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemana.

Suomen suvun pakanallinen jumalanpalvelus luo katsauksen suomalaisten ja muiden suomen sukukieliä puhuvien kansojen kansanuskontoon. Se esittelee laajasti säilyneitä tietoja suomensukuisten kansojen muinaisista pyhistä paikoista ja jumalankuvista, noidista ja tietäjistä sekä näiden johtamista uskonnollisista menoista.

Teos perustuu professori Julius Krohnin (1835–1888) luentoihin pakanallisesta ”jumaluusopista eli mythologiasta” Keisarillisessa Aleksanterin yliopistossa keväällä 1887. Aikansa katsantokannan mukaisesti hän tukeutuu kielitieteelliseen ajatukseen, jonka mukaan samaan kielikuntaan luettavilla kansoilla on yhteisen kielihistorian ohella myös yhteinen uskontohistoria.

”Myöhään on samoin historian valo kohdannut Pohjan perän lapsia, Suomen sukua, ja erittäin myöhään on se varsinkin tunkeutunut niihin salaisimpiin sopukoihin, joissa sen uskonto on piillyt.”

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi Julius Krohnin teoksen alun perin vuonna 1894. Se ilmestyy nyt uudelleen kauniina juhlapainoksena, johon uskontotieteen emeritusprofessori Veikko Anttonen on kirjoittanut jälkisanat.

Julius Krohn
Suomen suvun pakanallinen jumalanpalvelus – Neljä lukua Suomen suvun pakanallista jumaluusoppia
ISBN 978-951-858-334-2
SKS Kirjat 2022

Tilaa teos verkkokaupastamme >>

Tilaa kirja-aiheinen uutiskirjeemme >>