Laura Kokolle Lauri Jäntin tunnustuspalkinto Volter Kilpi -elämäkerrasta

Lauri Jäntin säätiö on myöntänyt kulttuurihistorioitsija Laura Kokolle tunnustuspalkinnon teoksesta Volter Kilpi – Elämäkerta (SKS Kirjat 2022). Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa.

Laura Kokon teos Volter Kilpi on ensimmäinen Volter Kilvestä laadittu elämäkerta. Teos julkaistiin Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla 2022, ja se sai kiittävän vastaanoton. Kokko kertoo Kilven elämästä kirjailijana ja kuvailee kiinnostavasti myös hänen vähälle huomiolle jäänyttä kirjastouraansa sekä yhteiskunnallisia pyrkimyksiään. Suomalaisen kirjallisuuden klassikoksi nousseen Saaristosarjan takaa paljastuu lempeä perheenisä, joka kamppaili koko ikänsä ansiotyön ja kirjoittamisen ristipaineessa.

Lauri Jäntin säätiö edistää suomenkielistä tietokirjallisuutta palkitsemalla ansiokkaita tietokirjojen tekijöitä. Palkintoraatina toimi säätiön hallitus, jonka muodostavat professori Tuomas Heikkilä, OTK, KTM Claes von Heiroth (pj.), toimitusjohtaja Jan von Heiroth, päätoimittaja Hanna Nikkanen, kustantaja Aleksi Siltala sekä johtaja Teija Tiilikainen. Säätiön asiamiehenä toimii Paula Arvas.

Ote palkintoraadin perusteluista:

Kokko tuntee kohteensa perusteellisesti. Hän on perehtynyt huolella mm. Kilven hämmästyttävän laajaan ja avomieliseen kirjeenvaihtoon. Kirja on muutenkin taustoitettu ja dokumentoitu asiantuntevasti. Mainittava on myös teoksen runsas ja viehättävä kuvitus. Teoksessa käytettyjen kirjesitaattien kautta lukija saa elävän käsityksen Kilven omintakeisesta äänestä, sen ilmaisun rikkaudesta, rytmistä ja poljennosta.

Laura Kokon teos on korkeatasoinen ja täysipainoinen elämäkerta. Suomalaisen kirjallisuuden klassikko on viimein saanut ansaitsemansa henkilökuvan.

Videolla Laura Kokko kertoo kirjastaan ja Volter Kilvestä.

Lue lisää säätiön sivuilta >>

Tilaa teos verkkokaupastamme >>