Kuusi kuunteluvinkkiä

Fyysiset kirjatapahtumat ovat vielä toistaiseksi tauolla, mutta kirja-aiheisista keskusteluista voi onneksi nauttia myös etänä. Kokosimme kuusi kirja-aiheista kuunteluvinkkiä.

Muistatko Pikku Kakkosen Nukkumatin? Unihiekan seassa Nukkumatti tarjoili myös politiikkaa ja ripauksen propagandaa. Sakari Silvola keskustelee kirjastaan Kalle Haatasen vieraana.
📘 Sakari Silvola: Nukkumatin kylmä sota
🎧 https://areena.yle.fi/audio/1-50712051
kesto: 54 min

Soturikulttuureita tutkinut Karolina Kouvola vieraili syksyllä Maria Petterson ja historian naiset -ohjelmassa. Kuinka paljon historiassa on ollut soturinaisia?
📘 Karolina Kouvola: Sodan kuningattaret
🎧 https://areena.yle.fi/audio/1-50625175
kesto: 49 min

Ylen Kulttuuriykkösessä aiheena on Kouvolan uusin tietokirja Pohjolan myyttisistä naisista. Väinämöisen rinnalle nousee väkevä joukko kansanperinteemme jumalattaria, haltioita ja metsänneitoja.
📘 Karolina Kouvola: Pohjolan jumalattaret
🎧 https://areena.yle.fi/audio/1-50731600
kesto: 52 min

Kotinmaanmatkailu tutuissa kohteissa saa uusia sävyjä, kun kuulet tarinat niiden takana. Mauri Karvosen Aavetaloja ja ihmiskohtaloita -kirjasarjan kummitustarinoihin liittyvä podcast on kuunneltavissa maksutta.
📘 Mauri Karvonen: Aavetaloja ja ihmiskohtaloita
🎧 https://www.supla.fi/…/aavetaloja-ja-ihmiskohtaloita…
kesto: 15 x 15 min

Lavatansseja, spiritismin historiaa, 1800-luvun Turku… Syksyllä 2020 ensi kertaa järjestettyjen Kulttuurihistorian kirjamessujen tallenne on katsottavissa tapahtuman Facebook-sivuilla.
📘 Henna Karppinen-Kummunmäki: Lavatanssien hurma
📘 Marjo Kaartinen: Spiritistinen istunto
📘 Jukka Sarjala: Turun romantiikka
🎧 https://www.facebook.com/events/800558070800984/?active_tab=discussion
kesto: 9 x 15 min

Suomalaiset ovat saunan kansaa, jonka elämänrytmin saunahetki on tuhansien vuosien ajan pysäyttänyt. Satu Laatikainen luennoi suomalaisesta saunaperinteestä Espoon kaupunginmuseossa.
📘 Satu Laatikainen: Saunan kansa
🎧 https://www.youtube.com/watch?v=5EbugoGUsHo
kesto: 80 min