Kirjasyksyn 2021 uutuudet

Syksyn 2021 uutuudet johdattavat niin Tolkienin tuotannon kuin Pohjolan perinneruokien äärelle ja Pohjois-Norjaan hyvää elämää etsimään.

Tervetuloa tutustumaan syksyn uutuuksiimme! Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustannusosakeyhtiö SKS Kirjat julkaisee laadukasta tietokirjallisuutta erityisesti historian, kansanperinteen, suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin aloilta. Syksyllä 2021 tuomme saataville myös kaksi keittokirjaa, jotka tuovat ruokaperinteemme nykyaikaan.

Kuinka Taru sormusten herrasta kääntyi suomeksi?

Maamme huomattavimpiin suomentajiin kuuluva Kersti Juva sai Tolkienin klassikon käännettäväkseen vain 23-vuotiaana aloittelijana. Tolkienin tulkkina -teoksessaan Juva kertoo, kuinka Keski-Maan kielet kääntyvät suomeksi ja minkälaisia ohjeita nimien kääntämiseen Tolkien itse antoi. Muun muassa örkki-sanan keksinyt Juva jätti käännöstyöllään lähtemättömän vaikutuksen suomen kieleen.

Miten toipua burnoutista ja löytää oma paikkansa maailmassa?

Millaista on jättää kaikki ja muuttaa pieneen hirsimökkiin Pohjois-Norjaan? Monni Himarin omaelämäkerrallinen Vaella, kalasta, rakasta on tarina burnoutista toipumisesta ja oman paikkansa löytämisestä. Suosittua Kaukokaipuu-matkablogia kirjoittava Himari vietti vuoden vuonon varrella ja löysi meren ääreltä rauhan, rakkauden – ja itsensä.

“Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, mahtia ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskeella kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt.”

Ruokaperintömme parhaimmisto piirakoista kauramaitoon

Karjalaisen ruokaperinteen bestseller Karjalainen keittokirja saa vihdoin jatkoa, kun Pirkko Sallinen-Gimplin Suuri karjalainen piirakkakirja nostaa perinteisten karjalanpiirakoiden rinnalle vatruskat, sultsinat ja supikkaat. Kirjan reseptit ovat perimätietona suvuissa kulkeneita ohjeita eri puolilta Karjalaa. 

Perinnevegeä puolestaan lähestyy ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Tiesitkö, että esivanhempamme jo vuosisatoja sitten joivat kauramaitoa?

Voiko tieto olla turhaa?

Janne Saarikiven ja Taina Riikosen toimittama Turhan tiedon kirja on vahva puheenvuoro sivistyksen puolesta – tutkitulla tiedolla on itsessään arvo, saatiin siitä taloudellista hyötyä tässä hetkessä tai ei. Kirja on kokoelma tutkimuksista ja väitöskirjoista pois jääneitä tekstejä. Mukana ovat muun muassa Finlandia-palkittu Laura Lindstedt sekä musiikkitieteen emeritusprofessori Eero Tarasti.

Näihin ja muihin vuoden 2021 uutuuksiimme voit tutustua selaamalla sähköistä katalogiamme. Katalogin voi myös ladata pdf-tiedostona.

Tutustu katalogiin >>
Tutustustu uutuuksiin verkkokaupassamme >>