Henri Juvan elämäkerta kertoo yrityskauppojen konkarin tarinan

Henri Juva tunnetaan Suomen LVI-yrityskauppojen kultasormena. Elämäkerrassaan Henri Juva – Humanisti vai liikemies? Juva kertoo vihdoin oman tarinansa. Liikemaailman konkarin oppien lisäksi kirjassa avataan myös Juvan harvoin julkisuudessa ollutta henkilökohtaista elämää.

Yrittäjän poika Henri Juva opiskeli kirjallisuutta ja estetiikkaa, jotta ei joutuisi LVI-alalle isänsä työtä jatkamaan. Toisin kävi – Juva otti isänsä urakointiliikkeen hoitaakseen 27-vuotiaana. Yritys kasvoi nopeasti, ja Juvasta sukeutui Suomen LVI-yrityskauppojen kultasormi. Hän osti urakointiliikkeitä vähittäin ja myi ne tukussa. Ja kun konsepti oli löytynyt, sitä oli helppo monistaa.

”Yrittäjän ei tarvitse olla alansa ammattilainen.”

Jari Syrjälän kirjoittama teos jakaa yli 70 yrityskaupan tai yritysjärjestelyn konkarin opit menestystarinoista harhapolkuihin. Mukana on konkreettisia esimerkkejä lukijan pohdittaviksi ja omaan toimintaansa sovellettaviksi. Viimeisin Juvan myymä konserni Quattro Mikenti Group kuuluu Suomen kolmen suurimman talotekniikkayrityksen joukkoon, ja se on liikevaihdoltaan noin 230 miljoonaa euroa. Talouselämän 500 suurimman yrityksen listauksessa konserni on sijalla 320.

Juvan ainutlaatuinen tarina todistaa, ettei yrittäjän onnistuakseen tarvitse olla alansa ammattilainen: selkeä strategia, omistautuminen tekemiseen ja kyky motivoida yrityksissä oleva henkilöstö riittävät luomaan menestyksen puitteet.

”Lukukokemusta tärkeämpää on, että lukija uskaltaa pohtia uusiin mahdollisuuksiin hyppäämistä tai vanhojen käytäntöjen radikaalia uudistamista. Onnistumiset eivät tule itsestään, ne täytyy tehdä”, Juva sanoo.

Jari Syrjälä
Henri Juva – Humanisti vai liikemies?
ISBN 978-951-858-340-3
SKS Kirjat 2023

Tilaa uutiskirje ja liity ystäväksemme >>