Uutuuskirja Ei minusta tarvitse välittää haastaa suomalaisen päihdehoidon – raitistuneiden naisten tarinat kertovat toipumisen mahdollisuuksista

Millaista tukea päihderiippuvainen nainen tarvitsee? Millä eväillä hän kykenee toipumaan? Millaista tukea ihminen tarvitsee silloin, kun kaikki on romahtanut? Hannele Nykäsen uutuuskirja Ei minusta tarvitse välittää kertoo viiden raitistuneen naisen toipumistarinan. Samalla se on vahva kannanotto suomalaiseen päihdetyöhön.

Ei minusta tarvitse välittää kertoo, mitä päihderiippuvuudesta toipuminen tuo tullessaan. Keskiössä ovat viiden naisen toipumistarinat ja naisiin keskittyvän päihdetyön tärkeys. Kirjaan haastatellut naiset ovat eri-ikäisiä, ja heillä on takanaan vuosikymmeniä raitista elämää. Tarinat ovat yhtäältä rankkoja kuvauksia päihderiippuvuudesta, toisaalta valoisia kertomuksia toipumisesta.

Hannele Nykäsen teos on myös vahva kannanotto suomalaiseen päihdetyöhön. Kirja arvioi suomalaisen päihdehoidon ja päihdetyön koulutuksen tilaa. Samalla se avaa AA:n toimintaa sekä sitä, kuinka päihdetyötä voidaan tehdä sadan prosentin toipumistuloksella.

Naisten päihderiippuvuudet ovat viime vuosina lisääntyneet. Se on sekä yhteiskunnallinen että inhimillinen tragedia, jolla on vakavia vaikutuksia myös päihdeperheiden lapsiin. Naiset tarvitsevat yksilöllistä ja monipuolista päihdehoitoa omissa ryhmissään, sillä päihderiippuvuuteen liittyvät kokemukset ovat osin sukupuolisidonnaisia ja valitettavan yleinen päihderiippuvuudesta toipuvien naisten seksuaalinen hyväksikäyttö estää toipumista.

Hannele Nykänen


TM Hannele Nykänen on työnohjaaja ja psyykkinen valmentaja. Hän on tehnyt pitkän uran päihdetyön asiantuntijatehtävissä kouluttajana ja konsulttina.

Hannele Nykänen
Ei minusta tarvitse välittää – Tuhkimotarinoita naisten päihderiippuvuudesta
ISBN 978-951-858-344-1
SKS Kirjat 2022

Tilaa kirja-aiheinen uutiskirjeemme >>