Vuoden kotimainen keittokirja -kunniamaininta Pirkko Sallinen-Gimplin teokselle Suuri karjalainen piirakkakirja

Ruokatoimittajat ry on myöntänyt Vuoden kotimainen keittokirja -kunniamaininnan Pirkko Sallinen-Gimplin teokselle Suuri karjalainen piirakkakirja. Kunniakirja luovutettiin perjantaina 29.10.2021 Viinikylässä Helsingin Messukeskuksessa.

Kirjassaan Sallinen-Gimpl esittelee rakastetun karjalanpiirakan lisäksi kaikki muutkin perinteiset karjalaiset piirakat sultsinoista supikkaisiin ja pyöröistä vatruskoihin. Teos on kunnianosoitus karjalaiselle ruokakulttuurille. Ruokatoimittajat ry kuvaa kirjaa myös “oodiksi yhdelle Suomen rakastetuimmista piirakoista”.

Kirja on ruokakulttuurisesti tärkeä teos, joka ylläpitää perinteitä ja innostaa tekemään itse. Hyvin tehdyssä kirjassa on selkeä ja houkutteleva ulkoasu. Siinä on myös sopivassa suhteessa historiaa, tarinoita ja reseptejä. Kaiken kaikkiaan Suuri karjalainen piirakkakirja on onnistunut kokonaisuus, jossa simppelisti rajattu aihe tarjoillaan lukijalle tarinallisesti kiehtovana.

Ote palkintoperusteluista

Tutustu teokseen >>

Vuoden kotimainen keittokirja 2021 -voittajaksi Ruokatoimittajat valitsivat Markus Hurskaisen leivontakirjan Makeeta (Teos).