Volter Kilpi -elämäkerran julkistustilaisuus Kustavissa 13.7. klo 18

Odotettu elämäkerta Suomen kirjallisuuden omintakeisesta mestarista julkistetaan Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon avajaispäivänä. Tervetuloa Tuulentuvalle 13.7. klo 18!

Laura Kokon kirjoittama elämäkerta kertoo Volter Kilven elämästä kirjailijana ja kuvailee kiinnostavasti myös hänen vähälle huomiolle jäänyttä kirjastouraansa sekä yhteiskunnallisia pyrkimyksiään. Suomalaisen kirjallisuuden klassikoksi nousseen Saaristosarjan takaa paljastuu lempeä perheenisä, joka kamppaili koko ikänsä ansiotyön ja kirjoittamisen ristipaineessa.

Tervetuloa juhlistamaan odotettua elämäkertaa Tuulentuvalle 13.7. klo 18. Tilaisuudessa Laura Kokko kertoo lisää teoksestaan ja Volter Kilven elämästä suomalaisen kirjallisuudentutkijan ja Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden professorin Pirjo Lyytikäisen haastattelemana.

Tilaisuuden yhteydessä on mahdollisuus hankkia merkkiteos omaksi. Kirjallisuusviikon aikana kirjaa myydään Pienen Kirjapuodin myyntipisteellä.


Laura Kokko (Mum, FM) on muusikko ja kulttuurihistorioitsija. Kokko toimii viulistina Sinfonia Lahdessa sekä esiintyy myös kamari- ja barokkimuusikkona. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana Kokko toimi vuosina 2010–2013. Hän on aiemmin toimittanut kirjaksi Volter Kilven ja Hilja Vanhakartanon kirjeenvaihtoa (Kirjapaja 2013).