Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tampereen Kirjafestarit 2023

2.12.20233.12.2023

SKS on mukana Tampereen Kirjafestareilla! Tervetuloa viettämään mukavaa kirjallista viikonloppua Tampere-taloon joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Uudistuneita Tampereen Kirjafestareita vietetään nyt kolmatta kertaa Tampere-talossa 2.–3.12.2023. Viikonlopun aikana pääset tapaamaan kiinnostavimpia kirjailijoita, seuraamaan ajankohtaisia keskusteluja, hankkimaan kirjat messuhintaan sekä nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta!

Tampere-talon Sorsapuistosali muuttuu Kirjafestareiden ajaksi suureksi kirjakaupaksi. Tervetuloa tekemään messuhintaisia löytöjä SKS:n valikoimasta kirjakauppa Tiedekirjan osastolta!


SKS:n kirjailijat Tampereen Kirjafestareilla

Tervetuloa kuuntelemaan kiinnostavaa ohjelmaa Tampere-taloon! Kirjailijamme signeeraavat esiintymisten jälkeen teoksiaan kirjakauppa Tiedekirjan osastolla.

SUNNUNTAI 3.12. 


Sara Norja: Alkemian historia
klo 11.00–11.30, Duetto 2

Alkemia oli yksi varhaisimmista kokeellisista tieteenaloista, jonka avulla pyrittiin valmistamaan niin kultaa kuin ihmiselämää pidentäviä eliksiirejä. Sara Norjan Alkemian historia vie kiehtovalle matkalle länsimaisen alkemian historiaan Egyptin Aleksandriasta keisari Rudolf II:n Prahaan, Isaac Newtonin laboratorioon ja August Strindbergin ateljeehen. Lotta Vuorio haastattelee.

Juha Hurme: Kenen Kalevala?
klo 15.00–15.30, Aamulehti-sali

Onko Kalevala ryöstettyä kulttuuriperintöä? Finlandia-voittaja Juha Hurme on penkonut Kalevalan tekstejä ja myyttejä. Kenen Kalevala? on jännityskertomus kulttuurissamme vaikuttavien väkevien voimien alkuperästä.

Pasi Klemettinen: Karhu – Pohjoisten kansojen myyttejä
klo 15.30–16.00 Duetto 2

Perinteentutkija Pasi Klemettinen on tutkinut myyttistä metsän kuningasta, suomalaisen korpikansan peijaisia, pohjoisen muinaisuskon karhukulttia ja Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen perinteitä. Karhu on paljon muutakin kuin vihattu vahinkoeläin, arvostettu saaliseläin tai suojeltava mesikämmenluonnonvarainen eläin. Lotta Vuorio haastattelee.


Liisa Väisänen: Salaiset symbolit – Avain esoterian maailmaan
klo 17.00–17.30 Maestro

Ihminen on kautta aikojen viestinyt symbolien avulla, ja näitä merkkejä esiintyy kaikkialla ympärillämme. Taiteentutkija Liisa Väisänen on erikoistunut symbolien salaisuuksiin. Salaiset symbolit liittyvät mielessämme usein johonkin okkulttiseen tai pahaan, mutta todellisuus on paljon mielenkiintoisempi. Lotta Vuorio haastattelee.

Tiedot

Alkaa:
2.12.2023
Loppuu:
3.12.2023
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Tampere-talo
Yliopistonkatu 55
Tampere, 33100
+ Google Map