Uusi kirjakatalogi on ilmestynyt

Syksyn 2021 uutuudet johdattavat niin Tolkienin tuotannon kuin Pohjolan perinneruokien äärelle ja Pohjois-Norjaan hyvää elämää etsimään.

Kuinka Taru sormusten herrasta kääntyi suomeksi? Maamme huomattavimpiin suomentajiin kuuluva Kersti Juva sai Tolkienin klassikon käännettäväkseen vain 23-vuotiaana aloittelijana. Tolkienin tulkkina -teoksessaan Juva kertoo, kuinka Keski-Maan kielet kääntyvät suomeksi ja minkälaisia ohjeita nimien kääntämiseen Tolkien itse antoi. Muun muassa örkki-sanan keksinyt Juva jätti käännöstyöllään lähtemättömän vaikutuksen suomen kieleen.

Millaista on jättää kaikki ja muuttaa pieneen hirsimökkiin Pohjois-Norjaan? Monni Himarin omaelämäkerrallinen Vaella, kalasta, rakasta on tarina burnoutista toipumisesta ja oman paikkansa löytämisestä. Suosittua Kaukokaipuu-matkablogia kirjoittava Himari vietti vuoden vuonon varrella ja löysi meren ääreltä rauhan, rakkauden – ja itsensä.

Karjalaisen ruokaperinteen bestseller Karjalainen keittokirja saa vihdoin jatkoa, kun Pirkko Sallinen-Gimplin Suuri karjalainen piirakkakirja nostaa perinteisten karjalanpiirakoiden rinnalle vatruskat, sultsinat ja supikkaat. Perinnevegeä puolestaan lähestyy ruokaperintöämme ilmastolle ja eläimille lempeästä näkökulmasta. Tiesitkö, että esivanhempamme jo vuosisatoja sitten joivat kauramaitoa? Julkaisemme syksyllä myös Janne Saarikiven ja Taina Riikosen toimittaman Turhan tiedon kirjan. Teos on vahva puheenvuoro sivistyksen puolesta – tutkitulla tiedolla on itsessään arvo, saatiin siitä taloudellista hyötyä tässä hetkessä tai ei.

Tutustu katalogiin >>