Kuinka toipua burnoutista ja löytää oma paikkansa maailmassa? Kaukokaipuu-blogia kirjoittavan Monni Himarin uutuuskirja Vaella, kalasta, rakasta kertoo, millainen oli vuosi vuonon varrella

Mitä tapahtuu, kun huomaa elävänsä jonkun toisen elämää? Kaukokaipuu-blogia kirjoittava Monni Himari jätti kaiken taakseen ja muutti vuodeksi Pohjois-Norjaan pieneen hirsimökkiin, jossa arjen luksusta oli olla käyttämättä herätyskelloa. Vuonon varrelta hän löysi rauhan, rakkauden – ja itsensä.

Vaella, kalasta, rakasta – Omaa polkua etsimässä on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Monni Himari kirjoitti Suomen palkituinta matkailublogia Kaukokaipuuta, reissasi Kaukasian Georgiasta Pohjolan valassafareille ja kävi kotona vain purkamassa ja pakkaamassa laukkunsa. Sitten hänen oli pakko pysähtyä.

Himari vietti vuoden Pohjois-Norjassa, opetteli omavaraisuutta ja tutustui uudelleen itseensä. ”Tuo vuosi opetti paljon: Rakastamaan, vihaamaan, sietämään, ennen kaikkea ymmärtämään ja lopulta sopeutumaan. Kohtaamaan itseni. Vuodenkierron kokeminen Gisløyalla valotti minulle aivan uudenlaisia piirteitä pohjolan luonnosta, jotka kulkevat tämän kirjan mukana eletyissä hetkissä ja valokuvissa.”

Lukuisin luontokuvin kuvitettu kertova kirja vie lukijan katsomaan Norjanmeren maisemia ja elämää sen rosoisilla rannoilla omin silmin. Teos on ilmestynyt myös äänikirjana Himarin itsensä lukemana.

”Olin löytämässä rauhan paljon lähempää kuin olin siihenastisen elämäni aikana koskaan osannut katsoa. Viereltäni. Tuntui siltä, että Suomen neljä tai Lapin kahdeksan – vuodenaikaa tuijottivat minua äkäisesti kuin vaatien selitystä sille, miten en ollut sen aiemmin ymmärtänyt pohjoisen luonnon kauneutta. Aivan kuin olisin hylännyt ne maailman luontokohteiden vuoksi. Ja niinhän minä olin tehnytkin, ja siten sain taas kerran syyn soimata itseäni.”


Monni Himari (s. 1985) on luontokuvaaja, retkeilytoimittaja, bloggaaja ja kirjailija. Hän on kotoisin Hämeenlinnasta ja asuu Lakselvissa, Pohjois-Norjassa. Himari on kirjoittanut Suomen palkituinta matkailublogia Kaukokaipuuta vuodesta 2008. Hänen esikoiskirjansa Erältä, eräistä ilmestyi vuonna 2020. Instagram: @monnihimari

Monni Himari
Vaella, kalasta, rakasta
ISBN 978-951-858-228-4
SKS Kirjat 2021

Tilaa teos verkkokaupastamme >>

Tilaa kirja-aiheinen uutiskirjeemme >>